چگونه در جوانی ثروتمند شويم؟ – قسمت 10

چگونه در جوانی ثروتمند شويم؟ - قسمت 10

“يكپارچگي مالي!” اين هفتمين قانون طلايي برج‌ساز جوان است.

براي تشريح بهتر موضوع از مثال يكپارچگي در يك اتومبيل استفاده مي‌كنم. اتومبيل از سيستم‌هايي ساخته شده است؛ سيستم‌ترمز، سيستم سوخت، سيستم الكتريكي، سيستم هيدروليك و از اين قبيل. اگر اين سيستم‌ها به صورت يكپارچه عمل نكنند، ماشين كار نخواهد كرد، يعني عملكردش منطقي نخواهد بود. براي مثال، اگر سيستم سوخت خراب شده باشد كل ماشين از كار باز مي‌ايستد. يكپارچگي اتومبيل به خطر افتاده و از هم مي‌پاشد! ماشين كامل نيست.

مثالي مشابه مي‌تواند در مورد بدن انسان باشد. برخي از سيستم‌هاي بدن عبارتند از سيستم خون‌رساني، سيستم تنفسي، سيستم عصبي، سيستم اسكلت‌بندي، سيستم‌ هاضمه و از اين قبيل. اگر يكپارچگي سيستم بدن انسان به صورت خوب نباشد، يعني براي مثال در اثر انسداد شريان‌ها دچار لطمه شود، سلامتي كاهش يافته و بيماري يا مرگ خيلي زود در پي آن مي‌آيد.

درست همان‌طور كه سلامت ممكن است در اثر فقدان واقعي يكپارچگي به خطر بيافتد، ثروت هم به وسيله فقدان يكپارچگي تهديد مي‌شود. به جاي بيماري يا مرگ كه ناشي از به هم خوردن يكپارچگي بدن است، علائم فقدان يكپارچگي مالي به صورت درآمد پايين، ماليات‌هاي فلج‌كننده، مخارج بالا، بدهي بيش از حد، ورشكستگي، ضبط رهن،‌ آمار افزايش يافته جرائم، خشونت، افسردگي و نااميدي خود را نشان مي‌دهد.

پيش‌تر شش هوش مالي مقدماتی مختلف را به صورت فهرست‌وار آوردم. يك بار ديگر آنها را در اينجا بيان مي‌كنم:

  • هوش مالي شماره 1: پول بيشتر درآوردن
  • هوش مالي شماره 2: حفظ پول خود
  • هوش مالي شماره 3: بودجه‌بندي پول خود
  • هوش مالي شماره 4: تقويت پول خود
  • هوش مالي شماره 5: بهبود اطلاعات مالي خود
  • هوش مالي شماره 6: یکپارچگی مالی

اگر شخص بخواهد ثروتمند شده، ثروتمند بماند و ثروت خود را به نسل‌هاي بعد انتقال دهد، يكپارچگي تمام اين شش هوش مورد نياز است. از دست دادن يك يا چند هوش مالي مثل اين است كه شخص در حالي كه مي‌كوشد اتومبيلي را براند كه‌ ترمز دارد ولي پدال ندارد، در باك ماشين آب ريخته شده و خودش هم رانندگي بلد نيست.

وقتي شخصي از نظر مالي در حال دست و پنجه نرم كردن با مشكلات است، يك يا چند مورد از اين هوش‌ها همزمان با هم كار نمي‌كنند، يعني یکپارچگی مالي درکار نیست و آن شخص كامل نيست.

 

نویسنده: مهندس علی رجبی ابهری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *